Persoonlijk·Vroeggeboorte

Maand na crematie

“Voor altijd in mijn hart”

Een maand geleden werd onze dochter gecremeerd, jeetje wat is er veel gebeurd, wat zijn er veel gevoelens en emoties voorbij gekomen, waar ik niet eens van wist dat die bestonden.

Het voelt weer als toen, de dag van de crematie, ik heb die dag alleen maar gehuild aan een stuk door. Ik dacht toen nog, ik moet mij sterk houden voor de kinderen en voor mijzelf, want als ik ga huilen dan stop ik nooit meer. En juist dit was waar, ik begon te huilen en stopte niet meer, nooit meer. Nu was het officieel, ik kon haar niet meer aanraken, niet meer vasthouden, niet meer aan haar ruiken, niet meer kussen, nooit meer!

Mijn hart huilt nog iedere dag, “echte” tranen die onderdruk ik, want dan stop ik niet meer en kan je mij wegvegen.
Dit was 18 februari net zo, ik voelde mij al een aantal dagen steeds slechter en somberder worden, iedere keer stond ik te trillen en wist niet waar dit vandaan kwam. Tot het 18 februari was, toen begon ik te huilen, ik dacht dat ik flauw zal vallen en dit gebeurde ook bijna, doordat ik maar bleef huilen, er zat geen stop meer op de tranenkraan, mijn ogen deden er zeer van, ik wilde stoppen maar het lukte gewoon echt niet.

Mijn gezin heeft dit allemaal moeten zien, we hebben samen geknuffeld en geprobeerd te lachen. Mijn vriend brak ook, om mij zo te zien, zei hij. Dit had hij zelf niet zien aankomen, dat het verdriet en pijn hoog zat wist hij, maar zo hoog, daar had hij geen idee van.

Het leven gaat door, maar mijn leven staat helemaal stil, iedere dag weer. Soms denk ik ‘Kon ik maar weer normaal naar de supermarkt, even gedachteloos’ maar dat gaat niet. Soms denk ik ‘Kon ik maar weer aan het werk, even ergens anders zijn, meedraaien in de maatschappij’, maar hoe dan als ik niet eens voor mijzelf kan zorgen, hoe kan ik dat dan voor andere doen? ‘Kon ik maar even een avondje weg, tijd voor mezelf’, maar nee dat gaat ook nog niet. Ik heb het geprobeerd maar dit is niet heel goed bevallen, dit viel mij zo slecht dat ik 3 dagen nodig heb gehad om hiervan bij te komen. Allemaal nog te veel en te vers, want het is allemaal nog maar een maand geleden.


Over nog veel onderwerpen wil ik schrijven, vind het fijn om van mij af te schrijven en te delen, het is “fijn” te weten dat ik niet de enige ben met dit verdriet en hoop dat andere door mij blogs ook weten dat hun niet alleen zijn! Het maakt niks uit of je je kindje met 23 weken zwangerschap of van 23 jaar verliest, het is en blijft je kind!
Ik type dit met een doos tissues naast mij en een tissue in mijn hand, want de tranen blijven komen, eventjes helemaal alleen, ik en mijn verdriet. Ik brand een kaarsje en kijk naar de urn met waterig ogen en aai over het vlindertje met trillende vingers. Mama houd van jou!

 

7 gedachten over “Maand na crematie

 1. Hoi Sharon,
  Ik ben bij toeval op je blog gekomen vanwege je review van de Yoghurt Barn. Ik dacht gelijk goh wat heb je een leuke schrijfstijl en bekeek nietsvermoedend je andere blogs.

  Ik werd een beetje stil van alles wat je hebt meegemaakt. Wat ben jij een sterke vrouw en mamma. Heb diep diep respect voor jou hoe je omgaat met alles om je heen.

  Voor nu veel liefde en energie voor jou en je gezinnetje.

  liefs, Enna

  Like

  1. Hallo Enna, ontzettend bedankt voor je reactie en compliment(en). Dit doet mij erg goed. Ik probeer mijn persoonlijke verhaal te combineren met andere onderwerpen die vrouwen/moeders aanspreken en hoop dat zij het mooie van het leven zien. Ik probeer dit namelijk ook in deze verdrietige tijd.

   Heel erg bedankt, ben de laatste tijd snel emotioneel en wederom doet jou zin van veel liefde en energie mij huilen.. Maar dat geeft niks, ik vind het erg lief!

   Liefs Sharon

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.