Lifestyle·Persoonlijk·Plog

FOTOBLOG – dagje meekijken

Vandaag heb ik mij bedacht de dag eens te fotograferen, gewoon met mijn iPhone. Dit is niet helemaal gelukt, ik ben namelijk af en toe een beetje koosmobielenmedialoos, dus vergeet gewoon dingen op de foto te zetten en daarbij maak ik overal maar 1 foto van, ik ga niet voor de “perfecte” foto, we doen het met wat we hebben. Maar leuk is ‘ie wel geworden, al zeg ik het zelf! De volgende keer ga ik dit beter aanpakken, maar voor nu…. Kijken jullie een dagje mee in deze foto blog?


Het is vandaag een rustige dag, maar genoeg om vast te leggen.
Door de weeks ben ik van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat alleen met de kinderen thuis en doe dan dus ook alles alleen. Vandaag was het een rustig dagje, de kinderen gingen namelijk naar school en het kinderdagverblijf, ik was thuis en deed naast stofzuigen en koken vandaag vrij weinig.

Onze kinderen houden
van lekker uitslapen en daarom moet ik ze dan
ook iedere ochtend wakker maken, heerlijk momentje die slaaphoofdje
en wakker-worden-knuffels!

Als de kinderen wakker zijn is het tijd voor tandjes poetsen, gezichtjes wassen, omkleden en ontbijten. Ontbijten doen de kinderen eigenlijk altijd aan de kleine tafel. Als de broodjes op zijn en er nog wat is gedronken en geplast trekken wij onze schoenen aan en wandelen wij naar school.

De kinderen lopen graag hand in hand naar school toe,
maar vaak is mijn zoontje nog te moe
en zit dan graag in de buggy.

Nadat de kinderen naar school gebracht zijn had ik een dagje voor mijzelf. Normaal ga ik dan naar mijn werk, maar de situatie is nu even anders, dus ik blijf thuis. Ik kies er toch voor om mijn zoontje eens in de week naar het kinderdagverblijf te brengen en hij vind het harstikke leuk dus dat komt mooi uit.

Eenmaal terug thuis eet ik mijn ontbijtje.
Yoghurt met notenmix en 2 kopjes thee.

Na het ontbijtje heb ik nog even de gang opgeruimd, want de kinderen hadden 6 paar schoenen gepast en 3 sjaals geprobeerd, dat lag dus allemaal nog over de hal en op de trap. Hierna nog gestofzuigd en besloten even terug mijn bed in te gaan, omdat ik de laatste tijd ’s nachts heel erg slecht slaap en dagelijks hoofdpijn heb leek mij dit wel even fijn. Ook ben ik niet helemaal fit door keel- en oorontsteking en aangezien moeders eigenlijk nooit ziek kunnen zijn met kinderen om je heen, nam ik het er nu maar even van.

Lekker onder de dekens voor 2 uurtjes.

Na het dutje werd ik eigenlijk nog beroerder wakker. Enorme keelpijn en steken in mijn oor, slikken ging moeizaam en mijn hoofd voelde aan of dat de kinderen mij als speeltoestel hebben gebruikt.
Paracetamolletjes en even met een theetje op de bank zitten en mijn computer wat opgeschoond en geordend (lees mijn blog over minimalisme). Toen belde er een vriendin met de vraag of ik samen met haar wilde gaan lunchen, dit heb ik gedaan. Mijn beste vriendin weet namelijk heel goed hoe ik mij voel en als ik het niet trek lichamelijk en geestelijk zijn we zo weer thuis.

Stukje wandelen en lunchen.
Met een warme muts voor de oortjes,
want de koude wind doet zeer aan mijn ontstoken oor.

Na de lunch heb ik thuis nog even snel de vaatwasser ingeruimd en aangezet, een sopje gemaakt en de tafels af gedaan.

Keukentje opgeruimd en netjes.
 

En toen was het weer tijd om mijn dochter op te halen, we gingen nog even samen langs de supermarkt waar zij iets lekkers mocht uitkiezen, ze koos voor eierkoeken.

“Wat wil je op je eierkoek”…
Oke, frambozen jam en hagelslag, top doen we!

Ondertussen kijkt mijn dochter Pocahontas, in maillot en hemd, want ze denkt dat het zomer is ofzo, haha. Ik schil de aardappels en snijd de broccoli alvast. Daarna weer jassen en schoenen aan (mijn dochter eerst weer helemaal aankleden) en broertje ophalen van het kinderdagverblijf.

Tijdens het koken, kleuren de kinderen samen 
en kijken nog een Nijntje filmpje.

Piepers en broccoli op vuur.
Voor broccolistamp.

Na het eten, spelen de kinderen nog even met auto’s,
gaan onder de douche en lekker naar bed.

Zoontje speelt nog even met zijn houten blokjes als ik zus aankleed.
En als broertje in bed ligt, lezen wij nog een boekje.

Ik kijk nog in “dag kleine ster”, schrijf nog wat dingen op.
Dan nog even naar beneden voor een kopje thee en naar bed.

Oh en de autootjes mochten niet opgeruimd worden, daar willen ze morgen weer mee spelen, dus laten we netjes zoals het is.

 

Delen jullie jou leukste foto met mij op instagram? Ik zal het leuk vinden, tag Gewoon Mammies dan eventjes!

Slaapzacht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.