Lifestyle

Minimalisme

Minimalisme, het minderen van..
Misschien heb je er wel eens over gehoord en vond je het interessant, ben je er nog nooit aan begonnen, maar wil je eigenlijk wel. Minder meubels, minder rommel, minder hectiek en daar komt ‘ie weer: Minder media!
Minimalisme betekend zo klein mogelijk maken, minder maken, ruimte en rust. Althans voor iemand kan minderen rust geven, maar voor een ander kan dit weer saai en kil overkomen.

Enige tijd geleden ben ik hier eens aan begonnen, opzoek naar mij zelf, rust te vinden en te creëren. Je kent het wel van die goede voornemens ‘het nieuwe jaar in en nu gaat alles anders’ of ‘het is maandag, vanaf nu ga ik mijn best doen’. Zo werkt niet helemaal, want waar moet je beginnen, wat wil ik nu eigenlijk echt veranderen en voor wie wil ik dit veranderen?

Ik ben opzoek gegaan naar mijzelf, zeker de afgelopen maanden, maar wist niet waar te beginnen en ben het internet op gedoken, hier kwam ik iets tegen waar ik gelijk blij van werd, een plan, een schema, heel duidelijk en het is allemaal aan jou leven aan te passen.

“Hoe werkt het?”

Je gaat 30 dagen aan de slag met minderen, kan je een dag iets niet uitvoeren pak dan een andere dag en haal, het puntje die even niet past in jou schema, een andere keer in.
Anuschka Rees, wat een heldin! Haar schema is zo simpel, maar zo fijn en haalbaar. Hieronder zal ik haar schema van minimaliseren plaatsen, zodat jij ook kan beginnen! (Schema deel ik onder aan in deze blog)

“Ennn GO!”

Ik ben al gestart en zal als ik klaar ben met deze 30 dagen “challenge” vertellen hoe ik het er vanaf heb gebracht en wat het mij heeft opgeleverd.

Doel 1 heb ik voltooid, een dagje offline is prima gelukt en zal ik zeker vaker gaan doen. In de ochtend had ik eigenlijk wel even zin om te kijken of ik WhatsApp berichten had, maar deed het niet! Verder de dag vond ik het prima om offline te leven. Wat ik als erg fijn heb ervaren was toen ik in de supermarkt stond, ik stond bij de kassa in de rij te wachten, zonder telefoon in mijn hand, voor mijn neus! Voelde heel relaxt, lekker van alles om mij heen genieten en vooral van mijn zoontje die alweer zo groot aan het worden is!
Ik ga vaker mijn telefoon vanaf een uurtje of 9 tot dat de kinderen op bed liggen op offline zetten, als het even rustig is kan ik altijd mijn WiFi aanzetten om bijvoorbeeld even mij mail te checken. Ja, zo ga ik dit doen, voelt helemaal goed!
Doel 2 ga ik ook helemaal voor! Mediteren/even tot mijzelf komen doe ik wel eens vaker, dus vanavond na een warme douche, duik ik mijn bed in, oordopjes in en ga ik even een sessie van 15 minuten doen. Daarna vraag ik denk ik om een heerlijke massage aan mijn vriend, daar ben ik wel aan toe. Als is al niet in slaap gevallen ben natuurlijk!

De verdere puntjes lees je over 30 dagen terug in een vervolg blog.

Wat vinden jullie van deze challenge en zouden jullie deze aangaan? Laat het mij weten in een berichtje hieronder en praat er met elkaar over op Instagram of Facebook!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.