Persoonlijk·Vroeggeboorte

Kraamvrouw zonder baby’tje

Maar ik, ik ben stil… Zo stil om aan jou te kunnen denken. Wat voel ik mij alleen zonder jou!

Dinsdag was de dag, de dag dat wij echt afscheid namen van een bijzonder mooi meisje, de dag dat ik mij sterk en ontzettend slap tegelijk voelde.. Onze dochter werd gecremeerd. Alles maar dan ook alles was tot in de puntjes perfect geregeld, ik ben dankbaar dat ik de tijd heb gekregen en genomen alles zo goed te kunnen regelen voor ons meisje. ‘Ze was zo welkom en haar zal niks ontbreken’. Nu dus ook niet! Kennen jullie het liedje van Nick en Simon- Welkom? Dat dus..

“Mijn leven staat stil.
Alles gaat in slowmotion”

De dag begon met een zonnetje maar het was erg fris, wij haalde Sophie* op om nog eventjes bij ons thuis te kunnen zijn. Nynke* liet haar kamertje zien, zong een liedje, leerde in een oefenschriftje wat letters te schrijven en deed zoek de 5 verschillen, even “samen” met haar zusje op de kamer, op haar mooie prinsessen bed. Wij lieten Sophie haar wiegje naast ons bed zien, de stoere kamer van haar broer en gingen daarna weer naar beneden. Beneden in de huiskamer mocht Sophie in haar kistje op de eettafel, mooi met bloemetjes en een brandend kaarsje. De kindjes keken wat tv en speelde met speelgoed. Mijn vriend zat er verlaten bij op de bank, maar genoot zichtbaar van onze lieve kindjes.
Ik at nog even een krentenbol aan de eettafel “samen” met Sophie. Mijn leven staat stil, alles gaat in slowmotion. Vanaf vandaag zal ik een kraamvrouw zijn zonder baby. Alles erop en eraan, van lekkende borsten tot vrouwenverbandjes vol bloed, van huilbuien tot stilte, maar geen baby in mijn armen die ik kan sussen, kussen, vertellen dat ik van haar houd of troosten aan de borst, nee geen baby meer die wij kunnen aanraken, alleen nog maar in ons hart kunnen sluiten en haar prachtige foto’s bekijken.

Wij hebben prachtige foto’s laten maken door stichting Still na de bevalling, van Sophie alleen, van Sophie met haar zus en broer, met papa en mama, opa en oma en prachtige gezinsfoto’s. Op dat moment was ik zo trots op mijn mooie gezin en verdrietig te gelijk, al wist ik nog niet wat ik nu zal voelen, want nu is alles 10x zo verdrietig. Toen leefde ik nog in een roes en overlevingsstand, nu is dat even helemaal weg en is er alleen maar plaats voor verdriet en ellende, ik voel mij alles behalve happy.

“Met de engelen mee op reis”

Op de dag van de crematie kwam er een fotografe die thuis nog mooie foto’s gemaakt van ons allemaal en tijdens de dienst van de crematie. Kostbare foto’s zijn dit en kijk ik nog dagelijks naar!

Wat mis ik jou lieve Sophie, mijn hart huilt, mijn leven staat stil, mijn hoofd doet zeer, ik huil hardop en in stilte.. Hoe moet ik verder zonder jou?
Ik moet verder voor zus en broer, ik ben ook hun mama en houd met heel mijn hart van hen en doe alles maar dan ook alles voor mijn kindjes, alleen dan…. zonder jou 😦 Want nu ben ik een kraamvrouw zonder baby’tje.

Lieve Sophie: 

Met de engelen mee op reis 
naar het eeuwige paradijs 
ben je zomaar gegaan, 
zo ver weg hier vandaan 
en wij roepen: kyrieleis. 

Met de engelen meer op reis 
naar het eeuwige paradijs: 
het ga je goed, lieve kind. 
Wees voor altijd bemind, in de hemel kind aan huis.

*de namen van onze kindjes heb ik veranderd. Niet dat ik geheel anoniem wil blijven, maar gewoon omdat ik niet de echte namen van mijn kinderen wil gebruiken.

2 gedachten over “Kraamvrouw zonder baby’tje

  1. Wat mooi om je verhaal te lezen; en O zo herkenbaar voor mij.
    Wij hebben halverwege januari onze kleine jongen na 25 weken zwangerschap verloren, na een gevecht van 2 weken.

    Ook wij hebben foto’s door stichting still laten maken; en foto’s van de begrafenis. Mooie kostbare herinnering! En ook zo belangrijk voor onze dochter wanneer ze hier naar gaat vragen.

    Like

  2. Wat verdrietig om te lezen dat jullie dit ook meegemaakt hebben! 😢 maar ontzettend mooi dat jullie ook van deze prachtige foto’s hebben van stichting Still, want wat kunnen ze dat goed he, onze kleintjes en gezin zo prachtig vastleggen. Sterkte in deze moeilijke tijd (voor altijd, ik ons hart!)

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.