Persoonlijk·Vroeggeboorte

20-weken echo – Echoscopist zegt: ‘Ik zoek al 10 minuten naar de juiste woorden’

Het is net voor de kerst dat wij de 20 weken echo kregen en hierbij kregen wij vreselijk nieuws, lees je met mij mee?..

De laatste blog van 2017, de eerste op gewoonmammies. Had zoveel willen schrijven. Maar ik kan alleen maar schrijven…
Het nieuwe jaar in met mijn babytje nog veilig in mijn buik. En daar moet ik van genieten!

Het is nog even net voor kerst dat wij voor de 20 weken echo gingen. We rijden apart naar de verloskundige, ik vanuit huis, mijn vriend vanuit zijn werk, wij treffen elkaar op het parkeerplaats. Ik was wat gespannen, mijn vriend niet, hij had er veel zin in, ons kleine kindje zien en wie weet ook het geslacht, dit wisten wij niet bij onze andere kindjes niet en dit keer wilde wij dit wel weten.

“Ben ik depressief of
wist ik al wat er ging komen?”

In de wachtkamer hebben wij niet lang gewacht, want waren vrij snel aan de beurt, maar mijn vriend had genoeg tijd wat te praten over werk, de echo, de kinderen, hoe ik mij voel, etc. Maar ik heb weinig gezegd, was ingedachte en voelde mij niet lekker, was erg moe en gewoon geen zin om te praten. Eigenlijk had ik dit gevoel al weken, “ben ik depressief” dacht ik nog even, al heb ik geen idee hoe een depressie voelt, maar dit voelde gewoon niet lekker.
En toen werden wij naar binnen geroepen. “Hallo hoe hoe gaat het? “Ja wel goed, nogsteeds erg misselijk, maar zijn niet anders gewend” “Zullen we dan maar gelijk voor de echo gaan?”

“Echoscopist;
‘Ik zoek al 10 min naar
de juist woorden…”

Top! dat doen we. Wat een lieverdje zo lekker beweeglijk, wat een rijkdom baby nummer 3 in ons mooie gezin. Tot na 10 minuutjes de echoscopist wel erg stil werd en zijn zin begon met “Ik zoek al 10 minuten naar de juiste woorden, maar ik vind het heel moeilijk om te zeggen…” De echo ziet er niet zo goed uit, eigenlijk helemaal niet goed. Het was beter hierbij de echo te beëindigen en er eventjes over te gaan praten..
Dat hebben wij gedaan en daarna zijn wij doorverwezen naar een gespecialiseerd kinderziekenhuis om de echo nogmaals te laten uitvoeren. Wat is dit? Zijn wij in een slechte film beland?

En nu, nu staat onze wereld even stil en weet ik dat mijn dansende baby in mijn buik gelukkig en veilig het nieuwe jaar in gaat, maar dan in 2018?… 😦

“Herkenbaar?”

Ik heb nog aan de echoscopist uitgesproken dat ik mij al enige tijd niet lekker voelde, ontzettend moe, sprak niet graag over mijn zwangerschap, veel hoofdpijn en aanhoudende griep waarbij veel keel- en oorontsteking. Dit horen/zien wij vaker, vertelde hij. Vooral het somber zijn en de aanhoudende griep, ons kindje is zo ziek dat het al mijn energie nodig heeft om te kunnen groeien en enigszins te ontwikkelen. En daarbij is moeder-kind band al zo ontzettend sterk dat ik dit al aanvoelde.
Is dit herkenbaar voor moeders die dit ook hebben meegemaakt?

5 gedachten over “20-weken echo – Echoscopist zegt: ‘Ik zoek al 10 minuten naar de juiste woorden’

 1. 19dec 2016 had ik mijn 20weken echo, ik was heel de zwangerschap al ziek en had een heel slecht gevoel over de zwangerschap ik had zelfs nog niks gekocht voor de baby. niemand snapte het en zei veel plezier met de echo maar ik was doodsbang. en inderdaad na ee paar minuten stopte de echoscopist en zei het ziet er niet goed uit. het lijkt wel of ik mijn eigen verhaal lees.
  op 27 dec 2016 bevallen na 21 weken.

  Like

  1. Herkenbaar, ik kocht ook niks, niemand die dat gevoel snapt en ik durfde het ook niet uit te spreken. Achteraf was het zelfs zo dat ik vaak achter de kinderwagen van mijn zoontje wat gebogen liep zodat niemand mijn buik zal zien en ik dus geen vragen kon krijgen.
   Dat moment dat de echoscopist stil werd en stopte met de echo.. dat moment zal ik nooit meer vergeten 😦 Veel sterkte en kracht toegewenst 😦

   Like

   1. ja dat moment blijft bij bah! ben inmiddels net weer mama geworden en vond alle echo s heel erg eng! maar gelukkig een gezond meisje ♡

    Like

  1. Het is apart en mooi te gelijk he dat je tijdens de zwangerschap al voelt dat er iets niet goed is. Ik zie het maar zo: band tussen moeder en kind is vanaf moment al zo sterk dat je dit al voelt. Hoe gaat het nu met je? Moeilijke tijd 😦 Sterkte en kracht toegewenst..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.